På vågen

Anne Hammare

Viktminskning i samarbete med Prenet

Stöd från personlig rådgivare

Jag vägleder och med hjälp av min kunskap, erfarenheter och Prenet programmets många väl beprövade motions- och livsstilsråd går viktminskningen lättare än du trott. Du kommer att förstå hur känslor, tankar och (o)-vanor hänger ihop.

Viktminskning handlar inte bara om att äta mindre och motionera mer som vissa lite hurtfriskt påstår! 

Man behöver få professionella motions- och livsstilsråd som passar in i vardagslivet.

Jag ger dig verktygen som hjälper dig att minska vikten och öka din inre styrka.Du lär dig t ex att skilja på hunger och sug, att träna upp förmågan att motstå sug. Du lär dig njuta medvetet av maten. Det blir plötsligt väldigt mycket enklare när man kopplar in medvetenhet när man äter. Som när man provsmakar vin eller choklad. Man luktar, smakar, iakttar medvetet och känner på konsistensen – man njuter och behöver bara små mängder för att känna sig nöjd.

Vi lägger upp individuella program.

Små konsekventa förändringar i vardagen kan förändra mycket mer än du någonsin trott!

Fördelar med Prenets måltidsersättning

1. Pulvret är baserat på mjölkprotein vilket ger både godare smak och bättre mättnadskänsla.

2. Vitaminer och mineraler är tillsatta enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

3. Måltidsprogrammet är ingen extrem diet. Du äter vanlig mat minst en gång om dagen.

4. 1 portion Prenet BAS innehåller ca 20 g högvärdigt mjölkprotein, långsamma kolhydrater

och även olika fettsorter. Detta bidrar till en behaglig mättnadskänsla.

5. Innehållet i måltidsersättningar regleras noga, via livsmedelsverkets föreskrifter för energibegränsad kost SLFVS 1997:30 och EG nr 953/2009.

Den som provat vet att det är mycket svårt att laga tre kalorireducerade måltider om dagen, som både ger mättnad och tillför kroppen tillräcklig mängd näringsämnen, mineraler och vitaminer. Prenetprogrammet går ut på att långsiktigt hjälpa dig att ändra mat- och motionsvanor. Måltidsersättningarna är trygga hjälpmedel som kan jämföras med kryckor vid ett benbrott. En av dagens tre måltider lagar du själv. Successivt lär du dig vad olika livsmedel består av. När du känner dig trygg, går du över till att äta enbart "vanlig mat".

 

Maten vi äter ger oss energi - kalorier - som vi behöver för att leva och må bra. För mycket energi leder till viktuppgång och för lite leder till viktnedgång. Men att dra ner på kalorierna och ändå känna sig mätt är svårt. Prenets metod bygger på att du byter ut vissa måltider mot kalorisnåla shakes som gör att du håller nere kaloriintaget.

Prenetrådgivare online

Om möjlighet finns så möts vi för en BIA- mätning vid vårt först möte. En  enkel och smärtfri kroppsmätning, med elektroder som fästs på hand och fot. Resultatet visar kroppssammansättningen fett, muskler, vatten och fettfri massa. Väldigt bra och intressant mätning.

Detta för att få en bra grund och sätta upp realistiska mål, om detta inte går så hjälps vi åt att hitta rätt värden på andra sett med de verktyg som nu finns att tillgå.

Vi håller kontakt via samtal, messinger men även via Facetime regelbundet för mål och uppföljning.

 

 

 

IMG_4416_edited_edited.png

MÅLTIDSERSÄTTNING

Måltidsersättning av högsta kvalitet

I en stressig vardag där gamla vanor lätt kan styra är måltidsersättning ett effektivt sätt att reducera det totala kaloriintaget under en dag. Genom att byta ut en till två måltider per dag, samtidigt som du ökar dina motionsvanor, kan du snabbt se positiva resultat kring midjan. Grunden till en effektiv viktminskning handlar nämligen om att balansera kaloriintaget i förhållande till din totala ämnesomsättning.

När man går på en lågkaloridiet minskar det totala intaget av viktiga näringsämnen, vilket är viktigt att ersätta på ett annat sätt. Måltidsersättning är ett effektivt verktyg för att säkerställa att inga viktiga näringsämnen saknas. Prenet måltidsersättning är pulvershakes av högsta kvalitet, framtagna av experter. Grundprincipen är att man byter ut en eller flera av dagens ordinarie måltider mot en måltidsersättning.

 

PRODUKTER

Måltidsersättningen ger en behaglig mättnadskänsla över flera timmar tack vare den balanserade sammansättningen. En portion Prenet BAS utblandad med mjölk innehåller 20 g högvärdigt protein, långsamma kolhydrater och även olika fettsorter. Vitaminer och mineraler är tillsatta enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Under fettreduktionsfasen ersätter du upp till 2 av dagens 3 måltider med Prenet BAS.

 

Prenets digitala stöd - Mitt Prenet

Vi har skapat en digital plattform som ska fungera som ett stöd för dig som vill ha extra stöd på vägen.

Du får ett personligt konto hos Prenet där du får tillgång till olika delar, t ex recept och träningsövningar. Går du för rådgivning och BIA-mätning kan du även hitta dina mätningar här.

Mitt Prenet innehåller även vår Viktskola där du steg för steg hittar information som hjälper dig att skapa nya vanor ,tips och råd som du enkelt kan ta del av via din mobil eller din dator.

Skärmavbild 2020-09-30 kl. 12.52.27.png
Skärmavbild 2020-11-17 kl. 11.28.47.png