top of page
molnigt Ocean
IMG_4416_edited.jpg

En hälsoinspiratör nära dig

Jag heter Anne Hammare

Jag har arbetat med Hälsa och Friskvård sen år 2003 då jag grundade 

mitt företag Ann-d-e-Taget.

 

Du undrar kanske över namnet Ann-d-e-Taget?

 

Det är inte lätt att hitta ett passande namn på ditt företag, namnet kom till mig, det fanns där hela tiden. Du ser mitt namn (Anne) och du ser budskapet ”Att ta tag ”

 

Ann-d-e-Taget är även en betydelsefull plats för mig, där jag finner återhämtning och ro. Det är en liten ö som ligger i Bottenhavet där jag varje år ändå sedan jag föddes fått uppleva närheten till havet, naturen och vindens krafter. Naturen och havet är en stor del av mitt liv och som jag gärna delar med mig även inom hälsa.

 

 En väldigt stor del av mitt engagemang är att inspirera till att hitta rörelseglädje och tron på att ”Allt är möjligt” både individuellt och i grupp, viktminskning, samt föredrag om hälsa & fysiska aktivitet. De senaste åren har jag tillsammans med grundaren Nick Ländqvist, Trainingweeks.se där vi arrangerar träningsresor för seniorer. 

Där är min roll - värdinna, föreläsare, instruktör i vattengymnastik, stavgång, Yoga, gympa för seniorer mm.

Vårt budskap är att vi finns med från bokning till uppföljning efter resan.

Alla ska känna sig sedda och hörda.

 

Jag är även utbildad massör samt Taktil massage. Du kan även får hjälp av mig med att uppdatera din Hjärt & Lungräddning.

 

Den sista utbildningen /kurs jag gick var under våren 2020 - Brageé Kliniken

En 8 veckors kurs/rehab för långvarig smärta.

Programmets innehåll:

Undervisning i smärtsystemet vid långvarig smärta, stressystemet - autonom dysreglering, pacing, stresshantering, sömn, andning. Integrerad träning.

 

Mycket kunskap hade jag innan men jag fick med mig massor av verktyg som jag själv jobbar med varje dag. Jag fick för första gången viktig information om hur och vad man ska träna, eller kan träna vid långvarig smärta.

Vi får oftast höra att fysisk aktivitet är bra mot det mesta och det kan jag hålla med om men det som är så viktigt är att hitta en balans och att du alltid får till din återhämtning. Ordet pacing, grundning och kroppslig självreglering är ord framför övningar som jag har med mig varje dag och som jag delar med mig i min verksamhet.

 

Vi måste prata lika mycket om återhämtning, sömn och vila som vi pratar om den fysiska aktivitetens innebörd.

 

Jag har själv genomgått flera stora ryggoperation och långa rehabiliteringar och vet hur det är att hamna i en djungel av olika myndigheter och hjälpalternativ som kan visa sig vara återvändsgränder eller även en trisslott.

Den senaste operationen var i aug 2019 därav min smärt rehab /kurs på Bragée.

Från min start år 2003 så har min största kraft och engagemang legat på att vara en hälsoinspiratör. Hälsa och välmående ligger helt och hållet på ditt eget ansvar. Att ta ansvar är att fundera: vad fyller jag magen med, hur använder jag kroppen och vad jag gör för att må bra och ha energi kvar till din arbetstid, fritid och egen tid. Vi vet oftast vad som är bäst för oss, vi vet vad som är hälsosamt vi blir matade med den informationen varje dag men att förvalta den kunskapen till handling är inte alltid lika enkelt.

Före min första ryggoperation och omskolning inom friskvård år 2003 så har jag en lång bakgrund inom bevakningsbranschen där jag arbetade med ledarskap, arbetsmiljö, personal, marknadsfrågor och även som väktare. 

Under dessa 17 år som egen företagare har jag skapat ett nätverk. Några har jag med här på hemsidan men listan är lång och givetvis tar jag hjälp av dem för att just du skall kunna få den bästa lösningen.

En Livsstilsförändring - om det handlar om att gå ner i vikt, börja träna, sluta röka, minska eller öka på något som påverkar ditt liv så är det alltid lättare om man har någon som inspirerar, möter och följer upp under resans gång men även när man sprungit i mål så är det nästan ännu viktigare att finnas där när man korsat mållinjen och ska gå vidare i livet.

bottom of page